متادون یک مخدر صنعتی است و به صورت پودر کریستالی سفید رنگ، قرص و یا شربت یافت می شود. این روزها از متادون به عنوان دارویی برای درمان اعتیاد به سایر مواد مخدر استفاده می شود.
بیشتر مصرف کنندگان تریاک و هروئین در صورتی که به این مواد دسترسی نداشته باشند، معمولا متادون را جایگزین می کنند. البته سوء مصرف متادون باعث وابستگی شدید و اعتیاد به آن می شود. بنابراین این افراد برای ترک متادون باید به کمپ ترک اعتیاد مراجعه کرده و پروسه درمان را تحت نظر روانشناسان متخصص شروع کنند.
معمولا متادون را به صورت پودر در نوشیدنی های میوه ای حل کرده و روزی یک بار مصرف می کنند. این در حالی است که تزریق عضلانی یا وریدی این دارو به ندرت اتفاق می افتد.
در اوایل دوران مصرف: ۴ الی ۷ ساعت
در صورت مصرف مداوم: ۲۴ الی ۴۸ ساعت
البته این مدت زمان به متابولیسم بدن فرد مصرف کننده بستگی دارد و ممکن است کمتر یا بیشتر باشد.
مصرف بیش از حد متادون مانند سایر مواد مخدر میتواند موجب مشکلات زیر شود:
خطر اوردوز در افرادی که اختلال عملکرد کبدی داشته و یا متابولیسم کند دارند بیشتر است و در هفته نخست شروع مصرف متادون، متاسفانه حتی با دوزهای پایین(۵۰ تا ۶۰ میلی گرم) نیز مرگ گزارش شده است.
اگر مصرف کننده علائم اوردوز را بروز داد یکی از مهم ترین کارهایی که می توان انجام داد این است که نباید اجازه دهیم فرد بخوابد. سپس باید با اوژانس تماس بگیریم و منتظر شویم امدادگران از راه برسند.
اگر فرد مصرف کننده خوابش برد و یا بیهوش شد، حتما به اورژنس اطلاع دهید و تا زمان رسیدن امدادگران سعی کنید با تنفس دهان به دهان، احیای تنفسی و قلبی(CPR) انجام دهید.
بسته به میزان و مدت زمان مصرف متادون علائم مختلفی ظاهر می شود. علائم فرد معتاد به متادون علائمی شبیه به افراد معتاد به هروئین، تریاک و یا مورفین است که برخی از آنها عبارتند از:
فقط وقتی از متادون به منظور ترک اعتیاد استفاده می شود که فرد بیمار از نظر سنی و قدرت جسمانی قادر به ترک مثلاً تریاک یا هروئین نباشد. همچنین برای بیمارانی که مثلا مبتلا به سرطان بدخیم هستند یا بیماری قلبی یا دیابت خیلی شدید دارند و توان بدنی ضعیفی دارند و امکان سم زدایی ندارند(یعنی نمیتوانند تریاک و یا هروئین را ترک کنند)، داروی متادون را جایگزین ماده مصرفی بیمار میکنند. البته این کار تنها با تجویز پزشک متخصص و تحت شرایط خاص انجام می گیرد.
مصرف همزمان متادون و تریاک خطرناک است. این خطرات بستگی به میزان مصرف و مدت زمان مصرف همزمان متادون و تریاک دارد.
معتادانی که تحت درمان قرار دارند نباید همزمان با دارو مواد مصرف کنند. چرا که تداخل دارویی با سموم مواد مخدر می تواند موجب به فوت فرد شود.
گاهی افراد به دلیل مصرف قرصهای متعدد و مصرف همزمان مواد با خطر مرگ مواجه میشوند. به طور کلی زمانی که سقف مصرف مواد مخدر مثل تریاک افزایش مییابد به همان میزان دوز مصرف نیز زیاد شده و مقدار سمی که وارد بدن می شود نیز افزایش می یابد. لذا افرادی که کنترل از دستشان خارج میشود معمولاً به علت زیاده روی در مصرف در معرض خطرات جبران ناپذیری قرار می گیرند.
برای کسب اطلاعات و راهنمایی های بیشتر با متخصصان کمپ ترک اعتیاد همیاران مسیر سبز تماس بگیرید.
مرکز ترک اعتیاد بانوان همیاران مسیر سبز با مجوز رسمی از سازمان بهزیستی به منظور کمک و ارایه خدمات ترک اعتیاد به بیماران اعتیاد در یکی از مناطق خوش آب و هوای شیراز ثبت و تاسیس گردید. این مرکز بعنوان بهترین مرکز ترک اعتیاد در شیراز جهت درمان بیماران اعتیاد، سوء مصرف مواد و سم زدایی سریع مواد مخدر بصورت شبانه روزی آماده ارایه خدمات به بیماران عزیز می باشد
Copyright ©2025 All rights reserved |hamyaran-sabz by شرکت پارس پویش